Frankie Loosveld

Identikit
Frankie Loosveld is de entertainer op het eiland. Hij is de humorist die met zijn grappen en grollen voor een ludieke sfeer tracht te zorgen. Alleen kan hij zijn enthousiasme moelijk doseren. Maar Frankie is ook een heel gevoelig type. De vriendschap met Michel en Guido is heilig voor hem. Hij kan erg emotioneel reageren op zaken die deze speciale band dreigen te ondermijnen. Frankie Loosveld is vrijgezel en woont alleen.

Naam van de acteur/actrice: Wim Opbrouck

Quotes
We zullen direct weten waar het onkruid kruipt dat de sfeer verpest!
Ik vind dat naar bazenpoeperij begint te rieken en ik riek dat niet graag (MP3)
Loosveld is hier nie, maar Frankie is hier he (MP3)
P-R-O-T-P-U-T, 'Protput' (MP3)
Toeter (MP3)
Het enige wat ik wil horen Guido, zijn vragen, antwoorden en punten. Zo is het beloofd aan Michel en zo zal het ook gebeuren. (MP3)
Goh ik dacht dat die knop snoep was en 't zijn pillen, maar hier ik heb hem volgepropt met pillen Guido! Ma Frankie da kan nie... (MP3)
Airco, airco mijn gat! (MP3)
Zever, gezever! (MP3)
Nee, dat is niet verplicht en gij moet al niet meer komen! (MP3)
Gij moest beschaamd zijn! (MP3)
Michel we zitten met een ring! (MP3)
En nu is't gedaan he met dieje depressieve brol eh gij! (MP3)

Filmografie
2004: Matroesjka's als "Mike Simons" (serie)
2000: Iedereen beroemd! als "Rik de Visser" (film)
2000: In de gloria (serie)
2000: Spike als "Zeeuwsmeisje Man" (serie)
2000: FC de kampioenen als "Kerstkabouter" (serie)
2000: Verder dan de Maan als "Badmeester" (film)
1999: Kaas als "Medewerker van Blauwhoedveem" (film)
1998: Het paradijs als "Dronkeman" (film)
1993: Ad Fundum als "Jean-Luc" (film)
1990: Dilemma als "Sam Bervoets" (film)
1980: De witte (film)